Over DIY architecten

DIY architecten helpt mensen die bewust in het leven staan en een eigen huis willen (laten) bouwen met het ontwerp van hun eigen huis.

DIY staat voor Do It Yourself – dus Do It Yourself architecten. Waar het zelf doen voorop staat.

Wij geloven dat jij als bewust mens in staat bent om je identiteit en persoonlijkheid tot uitdrukking te laten komen in het ontwerp van je eigen huis. Zodat jouw diepste behoeften en die van je partner, gezin en familie beantwoord worden met een huis waar je jouw leven kunt ontplooien. We geloven dat jij dit net zo goed kan, als de mensen eeuwen geleden hun eigen huis bouwden. Zij hadden geen bouwheer nodig die hen vertelde hoe het moest, maar maakten gebruik van een collectief geheugen. Daarom lijken de gebouwen uit een bepaalde regio en tijdperk zoveel op elkaar, zonder hetzelfde te zijn.

Cindy Vissering, oprichter en architect van DIY architecten, zegt hierover:
“Toen ik mijn werk als architect begon, deed ik dat op de manier die me aangeleerd was: ik luister en vertaal de wensen van de opdrachtgever in een ontwerp. Gaandeweg bemerkte ik dat wanneer ik de toekomstige gebruikers intensief in het ontwerpproces betrek, het uiteindelijke ontwerp beter aansluit bij hen. Op basis van die ervaringen heb ik een proces, een stappenplan ontwikkeld dat je kunt doorlopen, al dan niet met de hulp van een architect. Het stappenplan is deels gebaseerd op het onderzoek van de Amerikaanse Professor Christopher Alexander, die al in de jaren ’70 hetzelfde had ontdekt. Mensen die het stappenplan doorlopen, ervaren dat het helpt om bewuste keuzes te maken in het ontwerp, zodat dit beantwoordt aan hun diepste wensen.”

Wij geloven dat mensen het nog steeds in zich hebben om hun eigen leefomgeving te creëren.
We geloven dat wanneer de gebouwen waarin we leven naadloos aansluiten op onze behoeften, we minder stress en meer geluk ervaren. In een harmonieuze omgeving zijn we meer in balans, kunnen we ontspannen en vormen we een beschermde basis om onze kinderen tot harmonieuze mensen op te voeden.
We geloven dat wanneer jullie je veiliger en prettiger in je eigen huis voelen, dat dit ook zijn weerslag heeft op jullie relaties, met je naasten, en ook in je werksituatie. Dat je meer in balans bent en je weerstand verhoogt. We geloven dat mensen die zich beter voelen dit overbrengen op anderen en daardoor het positieve effect verder brengen en zo de wereld een betere plek maken.
Wanneer alle gebouwen op deze manier vorm gegeven worden, dan heeft dit een positief effect op hoe mensen zich voelen en gedragen. De wereld gaat er dan mooier en harmonieuzer uit zien.