DIY ontwerp-plan

Enthousiast geraakt na het lezen van het gratis E-book ‘Huis vol Geluk’ met de verkorte versie van het DIY ontwerp-plan? Wil je nu écht serieus aan de slag? Ben jij klaar om je leefomgeving zó vorm te geven dat je nog lang en gelukkig kunt wonen in jouw droomhuis?

Dan ben je hier op de juiste plek!

Met het volgen van het DIY ontwerp-plan kun jij je eigen droomhuis ontwerpen om te realiseren. Daarmee geef jij je eigen leefomgeving vorm en geef jij jezelf de ruimte voor een gelukkiger leven. Doordat jij je goed voelt in je eigen huis, heeft dit invloed op hoe je in de wereld staat en dit uit zich in je werk en je relaties. Zo doe je niet alleen jezelf goed, maar ook anderen!

Sta jij bewust in het leven en ben jij klaar om de uitdaging aan te gaan om jouw leefomgeving een positieve boost te geven? Heb jij de financiële ruimte om je eigen huis te realiseren? Dan is dit ontwerp-plan een must voor jou om je te helpen je doel te bereiken!

  Het DIY ontwerp-plan

 • Zet je aan het nadenken over hoe jij in je droomhuis wilt wonen en helpt je bij het samenstellen van je woonwensenplan.
 • Helpt met een inschatting van de kosten van jouw wensen, hiermee stem je je woonwensen af op je budget.
 • Met het bekijken van de (wettelijke) randvoorwaarden en eigenschappen van de omgeving kom je tot een kader, werkend van buiten naar binnen.
 • Aan de hand van Ontwerp-Principes doorloop je de stappen en maak je de keuzes van groot naar klein, van grof naar fijn. Je werkt hier van binnen naar buiten.
 • Door eerst van buiten naar binnen en vervolgens weer van binnen naar buiten te werken, kom je tot een gebalanceerd ontwerp dat past bij jouw wensen en dat goed aansluit op de omgeving.
 • De Ontwerp-Principes zetten je tot nadenken en helpen je met het kiezen van oplossingsrichtingen. De uiteindelijke keuzes maak jij zelf.

Door de vele voorbeelden wordt het kiezen van jouw eigen vormgeving makkelijk en dit scheelt je een heleboel tijd.
Afhankelijk van je eigen inzet heb je na het doorlopen van de stappen een ontwerp van je huis waar je mee naar een architect kan, of bij voorkeur direct naar een bouwbedrijf voor realisatie van je droomhuis.

Hoeveel is het jou waard om je leefomgeving zo te kunnen ontwerpen dat je goed in je vel zit? Dat je huis ook een echt thuis is, waar je helemaal jezelf kunt zijn? Zodat je meer ontspannen in het leven staat en dit zijn weerslag heeft op hoe jij mensen tegemoet treed. Hierdoor zullen mensen ook positief op jou reageren. Dat is toch van onschatbare waarde?

Het DIY Ontwerp-plan bestaat uit 10 stappen. In het GRATIS E-book ‘Huis vol Geluk’ krijg je een idee hoe deze stappen in elkaar steken.

Woonwensenplan – stappen 1 en 2

 • stelt je in staat om een helder en duidelijk woonwensenplan voor jezelf op te stellen
 • Lees hier meer over het Woonwensenplan als online tool.

Indeling van je kavel – stap 4

 • ontwerp de indeling van je kavel, rekening houdend met omgevingsaspecten en je wensen ten aanzien van aankomen bij je huis. Binnenkort beschikbaar

Ontwerp je ideale huis – stappen 5 t/m 7

 • je gaat aan de slag met de indeling van je woning en de relatie van de woning met de omgeving. Hierna kun je met een helder plan naar een architect of ontwerpend bouwbedrijf

 

Gehele Ontwerp-plan – stappen 1 t/m 10

 • je werkt de indeling verder uit en denkt na over welke materialen en technieken je wilt toepassen. Je ontwerp kan direct uitgewerkt worden voor een bouwvergunningsaanvraag en maakt het opvragen van goed te vergelijken offertes bij bouwbedrijven eenvoudig.

 

Een persoonlijk begeleidingstraject is een aanvulling op het Online DIY Ontwerp-plan. Lees hier meer over de persoonlijke begeleiding.

Wanneer je liever eerst meer wilt horen over deze werkwijze, dan kun je altijd contact opnemen.