Voorontwerp – Ontwerp-Plan 1 t/m 7

Welkom bij de online ontwerphulp voor stap 1 t/m 7.
Het Voorontwerp stelt je in staat om een goed beeld te krijgen van hoe je indeling van je woning eruit komt te zien, wat de relatie is met de directe omgeving (je kavel) en hoe je huis eruit komt te zien in grote lijnen.

Via de inhoudsopgave aan de rechterzijde kun je aan de slag met alle stappen t/m stap 7 en vind je per stap extra informatie.

7 thoughts on “Voorontwerp – Ontwerp-Plan 1 t/m 7

  1. Dag Lucas,
   Zier er goed uit!
   Houdt in de gaten dat niet alle techniek onder de grond kan: vaak is er een uitlaat of inlaat naar buiten nodig. Dat hangt een beetje af van de systemen die je wilt kiezen.
   Groet, Cindy

  1. Hoi Lucas,
   Het beste kun je ook de verdiepingen helemaal loslaten in deze opgave. Dus nu staat slaapdeel en douche vrij ver in het openbare.
   En persoonlijk kan ik me voorstellen dat de garage iets meer openbaar is dan je slaapkamer – maar daar kun jij anders over denken!
   Groet, Cindy

  1. Dag Jursly,
   Je bereikt de meeste nieuwe inzichten wanneer je de indeling die je al eerder bedacht had (ook in verdiepingen!) los te laten en de verschillende principes helemaal apart te beschouwen. Geen enkel principe zal het in het echt worden, maar het geeft je een beeld in wat jij belangrijk vindt qua privacy, relaties tussen ruime, zon etc. Vervolgens gaan we verderop in de challenge deze principes verbinden tot een nieuwe indeling.
   Groet, Cindy

Geef een reactie