Cindy Vissering - DIY architecten

EXLUSIEVE CHALLENGE van Do It Yourself architect Cindy Vissering

“Ontwerp zelf
je eigen huis
in 14 dagen”

Weg met de twijfel of je wel overal aan gedacht hebt. Geen eindeloze zoektocht meer op het internet. In deze challenge doorloop je de ontwerpstappen om te komen tot een weloverwogen indeling en vorm van je huis.

MELD JE NU DIRECT GRATIS AAN:

Dit is wat je gaat doen in deze challenge:

De Challenge is gebaseerd op een aantal stappen uit het DIY Ontwerp-Plan. We lopen er in sneltreinvaart doorheen met elke dag een focuspunt om over na te denken, gecombineerd met een kleine opdracht. Je kunt elke dag een stap maken. Zo kom je snel richting het ontwerp van je eigen huis.

Aan het einde van de challenge heb je een SCHETSONTWERP:

Een plattegrond van de indeling van je huis, gebaseerd op jouw eigen specifieke woonwensen;

De vorm van je huis, op basis van wat je nodig hebt in je huis én wat er past op je kavel;

Een passend ontwerp, omdat je telkens afstemt op je gevoel en de functionaliteit vanuit jouw woonwensen;

Een plan op welke manier je verder gaat na de challenge.

Je werkt aan de hand van verschillende ontwerp-principes en houdt hierdoor rekening met de oriëntatie en functionele en esthetische aspecten. Door zelf te ontwerpen, zit je zelf aan de knoppen. Zo weet je zeker dat jouw woonwensen meegenomen worden in elke ontwerpkeuze.

Met dit schetsontwerp kun je alle kanten op:

  • Praatstuk om te bepalen welk ontwerp van een bouwer het beste bij jullie past en wat je daar aan toe wilt voegen;
  • Inspiratie voor jezelf om je ontwerp verder uit te werken; of
  • Input voor een architect die jouw huis gaat ontwerpen.

Wil jij een huis ontwerpen waar je...

aan het einde van je werkdag thuiskomt in een relaxte omgeving, in een sfeer waarin jij je goed voelt?

in het doen van je dagelijkse dingen ervaart dat je dit zonder frustratie (hoe klein ook) of obstakels doet?

je trots voelt?

je vrij voelt van stress?

een fijne thuisbasis hebt waarin het echt ‘thuis’ komen is?

Dan is deze challenge geknipt voor jou.

VOLG NU GRATIS DEZE EXCLUSIEVE CHALLENGE:

Mijn ervaring is dat wanneer jij intensief zelf de beslissingen neemt in het ontwerp voor je eigen huis, dat je woonwensen beter in het ontwerp opgenomen worden. Dit komt omdat veel van de voorkeuren die je hebt lastig van te voren te benoemen zijn, terwijl je op basis daarvan gevoelsmatige keuzes maakt.

Iemand anders kan dat NIET voor jou doen

Wanneer iemand anders het ontwerp voor jou maakt, met al de beste expertise en bedoelingen, dan zal de zienswijze van die persoon leidend zijn in heel veel keuzes. En om wie gaat het nou bij het realiseren van jouw huis? Om jou (en je partner) toch?

Je kunt dan twee dingen doen: je kiest iemand wiens zienswijze zo goed mogelijk aansluit op die van jou, of je ontwerpt je huis zelf.

Je directe omgeving heeft namelijk invloed op hoe jij je voelt en uiteindelijk op hoe jij reageert op de wereld. Een concreet voorbeeld komt uit de interviews die ik hield voor het boek ‘Bouw jouw droomhuis’. De adviseurs van Dennis en Frances hadden onvoldoende rekening gehouden met bergruimte, waardoor zij nu hun stofzuiger nergens handig kwijt kunnen. Deze staat nu in een hoekje in de gang of zwerft ergens rond.

Het zijn dit soort (kleine) ergernissen waar je dagelijks tegenaan loopt, maar niet meer bewust ziet, die een stressreactie teweeg kunnen brengen. Bijna onmerkbaar klein als je verder geen stress hebt, maar vervelend wanneer je in je huis wilt ontspannen.

Voor wie?

Deze challenge is voor jou bedoeld als je je eigen huis wilt bouwen op een vrije kavel.
Het zelf ontwerpen van je eigen huis is niet niks, daar heb je tijd en inzet voor nodig. Deze challenge maakt de ontwerpstappen eenvoudiger voor je, zodat je in minder tijd een beter resultaat kunt bereiken.

Het beste resultaat bereik je wanneer je al een kavel hebt waar je huis komt te staan.

Zelfs wanneer je al wat varianten van de indeling van je huis hebt getekend, is deze challenge zeer zinvol. Je hebt dan minder tijd voor de opdrachten nodig, omdat je over veel dingen al nagedacht hebt. Met de challenge zet je dan de puntjes op de i.

Wat zeggen deelnemers?

“Bedankt voor deze challenge. jij hebt mijn droomhuis een stuk concreter gemaakt.”

– aldus Marco Houx,

“Ik heb hele goede inzichten gekregen die andere architecten je niet vertellen. Bijv. Ontwerp op de zon en Intimiteitsgradiënt. De ontwerp-principes vond ik geweldig. Dat maakt je huis tot een echt droomhuis. De DIY aanpak zou iedereen moeten volgen.”

En Erik adviseert:

“Doe deze challenge bij voorkeur voordat je begint met ontwerpen, zeker als je normaal gesproken niet gestructureerd te werk gaat. Wij waren reeds gestart met ons traject maar de challenge heeft ons nog tot nadenken gezet. Hierdoor hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd.”

Kees zegt:

“Het brengt je terug naar de basis en dat is erg waardevol gebleken. De stappen hebben ons goed geholpen in gesprekken met architecten. Je komt beslagen ten ijs en dat maakt het makkelijker om je woonwensen duidelijk over te dragen. De challenge helpt je vanuit de basis (wat wil je doen in je huis) om je woning vorm te geven (ruimtes en positionering).”

MELD JE NU SNEL AAN MET DE KNOP HIERONDER!

Veelgestelde vragen

  • Moet ik elke dag een stap maken?

Je kunt in principe de challenge in je eigen tempo doorlopen.

  • Ik ben niet zo competitief ingesteld, is de challenge dan iets voor mij?

Natuurlijk! De uitdaging is geheel aan jezelf, het is geen wedstrijd met anderen. Wanneer jij er langer over wilt doen, dan is dat heel goed mogelijk.

  • Ik heb nog geen kavel, maar denk wel al na over hoe ik wil wonen. Kan ik dan de challenge meedoen?

Er zitten ook opdrachten bij die te maken hebben met aspecten van je kavel. Uiteindelijk maakt het natuurlijk uit WAAR je huis staat, waar de zon vandaan komt, wat de voorkant van je kavel is etc. Ik adviseer je om in dat geval vooral pas echt concreet te worden wanneer je weet waar je huis komt te staan. Gebruik de challenge vooral om te ontdekken wat werkt voor jou.

  • Voldoet mijn ontwerp na de challenge automatisch aan het bouwbesluit?

In principe is het ontwerp dat je in de challenge maakt schetsmatig concreet. Dit betekent dat je in de uitwerking ruimte hebt om aanpassingen te maken op regelgeving, indien nodig. Daar waar relevant noem ik het als aandachtspunt.

  • Wordt er in de challenge rekening gehouden met uitkomsten van een EPC-berekening?

Daar waar het relevant is voor je ontwerp stippen we zeker aspecten aan die effect hebben op je EPC-berekening. De berekening van een EPC hangt voor een groot deel ook samen met de technische uitwerking van je huis en de keuze van installaties.

  • Waarom gratis?

Mijn doel is om 1.000 mensen te ondersteunen in het realiseren van de best mogelijke oplossing voor hun droomhuis. Deze challenge helpt jou daarin op weg, en daarom ook mijn doel te bereiken. Daarnaast maak je kennis met de manier waarop ik je verder kan helpen bij het ontwerpen van je eigen huis. Dat vraagt om een bewuste manier van nadenken over hoe je wilt wonen, in de challenge kom je alvast in die modus. Vervolgens beslis jij of dat bij je past.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.